Klimatsmart och vegetarisk fried rice

"En riktigt smakrik vegetarisk risrätt som går att slänga ihop på ett kick med ris och quorn bitar. I denna uppdaterade version av klassikern fried rice ersätts riset av matvete för ett lägre klimatavtryck. Det är lätt att göra bra val när det är gott!

Receptet är framtaget av Zeina Mourtada som tagit hela Sverige med storm med goda och lättlagade recept från världens alla kök."

Portioner 4

25 mins

Easy

Ingredienser

  • 200g Quorn Bitar
  • 300g valfria grönsaker, exempelvis vitkål, morot, palsternacka, rödlök och broccoli.
  • 4 dl kokt matvete
  • 2 tsk gul curry
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja till stekning
  • Topping:
  • Chili flakes
  • Lime

Tillagning

  1. Hacka grönsakerna. Hetta upp olja i en panna och stek grönsakerna ett par minuter under omrörning. De får gärna vara något krispiga.
  2. Häll i Quorn Bitar och curry och fräs under omrörning tills bitarna är lite gyllenbruna.
  3. Häll i matvete och stek lite till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg på tallrik, pressa över lime, strö chiliflakes och servera!