Jessica Frejs dragongryta med Quorn Filéer och ugnsrostad potatis

"Jag älskar dragon. Den här rätten är superenkel att laga och jag gissar att du har de flesta ingredienserna hemma redan. Passar lika bra en lördagskväll med vännerna som en tisdagskväll när man vill äta något extra gott utan att behöva krångla till det. Jag serverar med min favorit ugnsrostad potatis, men pasta och ris fungerar också bra till.” – Jessica Frej, Kock och kokboksförfattare.

Portioner 4

25 mins

undefined

Ingredienser

  • 600 g Quorn Filéer
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 2 msk rapsolja att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl vegetarisk fraîche
  • 2 dl vegetarisk matgrädde
  • 2 tsk mörk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk torkad dragon
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar

Tillbehör:

  • 1 kg potatis, gärna rödskalig
  • Olivolja
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i ½ cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över olivolja. Baka i ugn i cirka 25 minuter.
  2. Hacka lök och vitlök. Salta och peppra Filéerna och stek dem sedan i rapsolja. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vegetarisk fraîche, vegetarisk matgrädde, vinäger, soja, grönsaksfond, senap, dragon och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl och låt puttra 5 minuter.
  3. Servera dragongrytan med Quorn Filéer och varm ugnsrostad potatis.