Höstig vegobowl med Quorn

En lika vacker som god ovo-vegetarisk bowl med picklade betor och rödlök. Grynen och Quorn Bitar håller dig behagligt mätt och dressingen ger en smak av Asien. Älskar du koriander så se till att inte snåla på den.

Portioner 4

20 mins

Easy

19 g fiber
(Per 100g)

Ingredienser

  • 350 g Quorn Bitar – Chicken Style
  • 400 g kokta svenska kvarngryn
  • 250 g edamamebönor
  • 4 betor, picklade (t ex rödbetor och gulbetor)
  • 3 rödlökar, picklade
  • 2 morötter
  • 250 g rödkål
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Svarta sesamfrön

Dressing:

  • ½ dl sesamolja
  • ½ dl risvinäger
  • ½ röd chili
  • Färsk ingefära

Tillagning

  1. Tillaga Quorn Bitarna och edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär rödkålen och hacka salladslöken. Hyvla morötterna.
  3. Dressing: Häll sesamolja och risvinäger i en skål och blanda. Ha i hackad chili och riven ingefära efter smak.
  4. Lägg upp Quorn, kvarngryn, edamamebönor, picklade betor, picklad rödlök, morötter, rödkål och salladslök i en bowl. Toppa med färsk koriander, dressing och svarta sesamfrön.