Holländskt potatismos med Quorn Bitar

Ska du bjuda familj och vänner på middag? Testa det här receptet på holländskt potatismos och servera med våra goda Quorn Bitar för en ovo-vegetarisk, värmande rätt.

Portioner 2

45 mins

undefined

532 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 200 g Quorn Bitar
  • 300 g potatis, skalad och skuren i små tärningar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g morötter, skalade och skivade
  • 200 g lök, tunt skivad
  • 100 g färska ärtor
  • 1 tsk torkad timjan
  • Till rädismixen:
  • 20 g rädisor, skivade
  • 20 rödlök, skivad
  • 20 g rödkål, skivad
  • 1 stjälkselleri, hackad

Tillagning

  1. Lägg potatisen i en stor kastrull. Häll över kallt vatten och låt koka upp. Koka potatisen tills de är mjuka och häll av potatisvattnet, men spara lite som vätska till moset. Mosa potatisen med 2 msk olivolja, tillsätt vätskan och arbeta samman till ett smidigt mos.
  2. Rör ihop ingredienserna till rädismixen.
  3. Hetta upp den återstående oljan i en wok- eller stekpanna, tillsätt morötterna och den skivade löken, låt steka i fem minuter på hög värme. Sänk temperaturen till medelvärme och tillsätt sedan Quorn bitar, timjan och hälften av rädismixen. Låt sjuda i tre minuter och rör därefter ner potatismoset.
  4. Lägg upp rätten på två tallrikar och toppa med resterande rädismix.