Grillspett med Quornbullar

Prova våra läckra, lakto-ovo vegetariska grillspett – en god variant på kebabspett. Gjorda med Quorn Bullar och klar på bara 10-15 minuter.

Portioner 4

10 mins

A Little Effort

253 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
  • 3 msk vegetarisk röd pesto
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 2 tsk socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk färsk persilja eller koriander, hackad
  • 1 grön eller gul paprika
  • 1 rödlök
  • 6 körsbärstomater och 6 champinjoner
  • Kebabspett: Om du använder träspett kan du lägga dem i vatten i ca 15 minuter innan grillning.

Tillagning

  1. Rör ihop vegetarisk pesto, tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor, socker och kryddor i en skål. Tillsätt Quorn Bullar och blanda ordentligt så att de är helt täckta. Täck över skålen och ställ in i kylskåpet.
  2. Gör dippen genom att blanda grekisk yoghurt, citronsaft, persilja, resten av vitlöken och kryddorna. Täck över dippen och ställ in den i kylskåpet tills den ska serveras.
  3. Skär paprika och lök i lagom stora bitar (ca 2,5 cm).
  4. Trä på Quorn Bullar, paprika, lök, svamp och tomater på spetten. Använd 3 eller 4 bullar till varje spett.
  5. Täck en grillpanna med inoljad folie, placera kebabspetten på folien och grilla i 10–15 minuter på medelhög värme. Vänd spetten regelbundet och pensla på resten av marinaden eller oljan vid behov. Kebabspetten kan också tillagas på en grill på bara några minuter*. Justera höjden på gallret för att inte bränna marinaden.
  • Grillningstiden är ungefärlig