Glutenfri pepperonipizza

Vem säger att en vegansk pizza måste vara tråkig? Här har du en pizza som får alla pepperoniälskare att sukta efter mer.

Portioner 4

40 mins

Easy

256 kcal
(Per 100g)

Veganskt

Ingredienser

  • 100 g Quorn Vegan Pepperoni
  • 1 färdig pizzadeg
  • Tomatsås
  • 125 g vegansk riven ost
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 2 dl olja
  • Svartkål
  • Salt

Tillagning

  1. Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera svartkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
  2. Skär körsbärstomater i halvor. Bred ut tomatsås på pizzadegen. Toppa med pepperoni, körsbärstomater och riven ost. Tillaga i ugn enligt anvisning på pizzadegsförpackningen.
  3. Servera pizzan nygräddad toppad med färsk ruccola.