Glutenfri pizza med Quorn Bitar

Du kommer inte kunna hålla dig från att sätta tänderna i den här lakto-ovo vegetariska, smakrika pizzan. Pizzan bakas gyllenbrun och receptet innehåller ett fyrverkeri av chiliflingor, oregano, paprika, svarta oliver, vitlök och färsk basilika. Glutenfri, vacker och supergod.

Portioner 4

30 mins

A Challenge

459 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 150 g Quorn Bitar
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • ½ orange paprika, tunt skivad
  • ½ gul paprika, tunt skivad
  • 1 msk svarta oliver, halverade
  • 50 g cheddar, riven eller 1 mozzarella
  • Färsk basilika
  • Pizzadeg:
  • 200 g glutenfritt mjöl
  • 2 tsk xantangummi
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 75 g cheddar, riven
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 dl mjölk
  • Tomatsås:
  • 4 msk tomatpuré
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk basilika
  • Salt & peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Sikta ner mjöl, xantangummi och bakpulver till pizzadegen i en skål. Knåda in smöret och rör sedan i ost och gräslök. Addera mjölken och forma till en deg. Knåda någon minut för att få en smidig deg, täck sedan och ställ åt sidan.
  3. Blanda chiliflakes, oregano, salt, svartpeppar och vitlök i en skål och rulla Quorn Bitar i blandningen.
  4. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna och tillaga bitarna i 4-5 minuter. Sätt åt sidan.
  5. Hetta upp resterande olja och stek lök och paprika.
  6. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och mixa.
  7. Dela degen i två delar och platta ut till ca 1 cm. Pensla med olja, täck med tomatsås och lägg på fyllningen. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.