Fyllda Paprikor med Quorn Färs och Parmesan

Är du sugen på en läcker, enkel och snabblagad vegetarisk måltid? Överraska familjen där hemma genom att tillreda en smakfull fylld paprika med quorn färs och parmesan. Som ett utmärkt vegetariskt alternativ till kötträtter, kan denna maträtt med fördel kombineras genom att serveras tillsammans med couscous eller quinoa. Andra inbjudande serveringsförslag för vegetarisk fylld paprika är tillsammans med nyttig fullkornspasta eller på en estetiskt inbjudande bädd av gröna blad. Det går naturligtvis också bra att servera denna maträtt tillsammans med mozzarella eller auberginer. Det är i princip endast ens fantasi som sätter gränser för olika serveringskombinationer.

Portioner 4

50 mins

A Little Effort

313 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 200g Quorn Färs
  • 4 röda paprikor – skär bort toppen, ådror och kärnor
  • 1 stor aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 normalstor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 250 ml passerade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk färsk basilika, finhackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 mozzarella, tunt skivad
  • 25 g parmesan

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 °C/gasläge 6.
  2. Pensla auberginen med lite av oljan, och grädda den i 15–20 minuter tills den mjuknar.
  3. Under tiden värmer du oljan i en stor kastrull och steker löken försiktigt tills den mjuknar. Rör ner Quorn Färs, vitlök, passerade tomater, grönsaksbuljong och basilika. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 3–4 minuter.
  4. Dela auberginen på längden och ta ut innanmätet. Rör ner det i Quorn Färs-blandningen.
  5. Placera paprikorna upprätt på lätt smort bakplåtspapper och lägg försiktigt i Quorn Mince-mixen tills den är fylld till runt en tredjedel. Lägg ett lager skivad mozzarella i varje paprika och lägg sedan på mer Quorn Färs-blandning. Lägg ytterligare ett lager mozzarella och upprepa tills mozzarellan och färsen är slut. Strö över riven ost och grädda i 35 minuter.
  6. Servera tillsammans med en bladsallad.