Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs

Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.

Portioner 4

95 mins

undefined

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 6 stora potatisar, fasta
  • 1 aubergine
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 600 g krossade tomater
  • Parmesanost efter smak
  • Fetaost
  • En kruka färsk persilja
  • Oregano
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 2 ½ msk majsstärkelse
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
  2. Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
  3. Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
  4. Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
  5. Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
  6. Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.