Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.
Portioner 4
95 mins
Ingredienser
600 g Quorn Färs
6 stora potatisar, fasta
1 aubergine
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
2 lagerblad
600 g krossade tomater
Parmesanost efter smak
Fetaost
En kruka färsk persilja
Oregano
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bechamelsås:
2 ½ msk majsstärkelse
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
Tillagning
Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.