Skip to main content

Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs

Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs

Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.

Portioner 4

95 mins

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 6 stora potatisar, fasta
  • 1 aubergine
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 600 g krossade tomater
  • Parmesanost efter smak
  • Fetaost
  • En kruka färsk persilja
  • Oregano
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 2 ½ msk majsstärkelse
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
  2. Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
  3. Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
  4. Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
  5. Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
  6. Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(39)

3 out of 5 stars

Lasseivegen

5 out of 5 stars

Helt suveränt god, hade tyvärr bara 250 g Quorn Men lade till 250 g kokta sojabönor, ersatte det mesta av parmesanen med riven Västerbottens

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.