Enkelt recept på kryddstark tunnbrödspizza
Det här lättlagade receptet på lakto-ovo vegetarisk tunnbrödspizza bjuder på en kryddstark upplevelse. Toppas med goda och hälsosamma Quorn Bitar, fräsch paprika och mozzarella.
Portioner 2
35 mins
Lite krävande
531 kcal
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 150 g Quorn Bitar
- 1 liten orange paprika, urkärnad och tunt skivad
- 1 liten aubergine, tunt skivad
- 1 mjukt tunnbröd
- 100 g mozzarellabollar
- 1 liten röd chili, tunt skivade ringar
- 8–10 myntablad, finhackade
- 2 msk vitlöksolja
- 1 msk sojasås
- ½ tsk chiliflingor
Tillagning
- Värm ugnen till 200 °C. Lägg paprikan i en långpanna och ugnsstek den i tio minuter. Ta ut pannan och låt den svalna.
- Blanda under tiden ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt Quorn Bitarna. Täck sedan över och låt marinera i 30 minuter.
- Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla auberginerna i en minut på båda sidor och för dem sedan åt sidan.
- Placera tunnbrödet på en stor bakplåt och toppa med skivad aubergine, marinerade bitar, paprika, mozzarellabollar och chili. Tillaga mitt i ugnen i tolv minuter tills det är gyllenbrunt och mozzarellan bubblar.
- Strö över hackad mynta och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(26)
3 out of 5 stars