Enkelt recept på kryddstark tunnbrödspizza

Det här lättlagade receptet på lakto-ovo vegetarisk tunnbrödspizza bjuder på en kryddstark upplevelse. Toppas med goda och hälsosamma Quorn Bitar, fräsch paprika och mozzarella.

Portioner 2

35 mins

A Little Effort

531 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 150 g Quorn Bitar
  • 1 liten orange paprika, urkärnad och tunt skivad
  • 1 liten aubergine, tunt skivad
  • 1 mjukt tunnbröd
  • 100 g mozzarellabollar
  • 1 liten röd chili, tunt skivade ringar
  • 8–10 myntablad, finhackade
  • 2 msk vitlöksolja
  • 1 msk sojasås
  • ½ tsk chiliflingor

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 °C. Lägg paprikan i en långpanna och ugnsstek den i tio minuter. Ta ut pannan och låt den svalna.
  2. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt Quorn Bitarna. Täck sedan över och låt marinera i 30 minuter.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla auberginerna i en minut på båda sidor och för dem sedan åt sidan.
  4. Placera tunnbrödet på en stor bakplåt och toppa med skivad aubergine, marinerade bitar, paprika, mozzarellabollar och chili. Tillaga mitt i ugnen i tolv minuter tills det är gyllenbrunt och mozzarellan bubblar.
  5. Strö över hackad mynta och servera.