Citronglaserade Quorn vegetariska filéer med sparris 

Bli inspirerad av vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med cayennepeppar och sparris. Toppa med några stänk av vår syrliga citronglaze.

Portioner 2

10 mins

A Little Effort

178 kcal
(Per 100g)

Veganskt

Ingredienser

  • 2 Quorn Filéer
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strimlat citronskal
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 250 g sparris, skalad och ansad
  • 1 skivad citron
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk vegansmör
  • 1 msk citrontimjan

Tillagning

  1. Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål samt strimlat citronskal i en plastpåse. Lägg i Quorn vegetariska filéer och skaka lätt tills de är panerade.
  2. Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna och stek filéerna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär filéerna i cirka 4 bitar och håll dem varma.
  3. Stek sparrisen lätt tills den är färdiglagad. Håll den varm och krydda efter smak.
  4. Lägg citronskivorna i stekpannan tillsammans med lite smör och stek varje sida i några minuter tills de har karamelliserats. Ta upp citronskivorna och håll dem varma.
  5. Tillsätt lönnsirap och smör i pannan och låt koka i 1–2 minuter. Tillsätt timjan och häll över Quorn vegetariska filéer och sparris.