Chia Salsa Burger – Glutenfri

Prova en härlig chiasalsa till vår glutenfria, ovo-vegetariska burgare gjord på Quorn Färs. Det här receptet passar perfekt för en grillkväll.

Portioner 4

25 mins

Easy

Glutenfri

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 100 g kokta linser
  • 0,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • Salt
  • Peppar
  • Ev 2 msk BBQ-sås
  • 1 msk smör/olja till stekning Salsa med chia:
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk honung
  • Saften av 1 lime
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 3 msk chiafrön
  • Salt
  • Peppar Tillbehör:
  • 50 g grönkål
  • 4 glutenfria hamburgerbröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad
  • Lök skivad

Tillagning

  1. Mixa allt utom Quorn Färs till slät smet. Låt svälla 5-10 minuter.
  2. Tillsätt Quorn Färs och blanda ordentligt. Forma 4 st burgare med hjälp av stansring. Stek burgarna smör eller olja på medelvärme, cirka 4 minuter/sida.
  3. Salsa: Häll av tomaterna i kaffefilter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
  4. Stek grönkål krispig i smör eller olja på medelvärme. Salta och peppra.
  5. Montering: Hamburgerbröd, sallad, tomat, burgare, lök, salsa.