Prova en härlig chiasalsa till vår glutenfria, ovo-vegetariska burgare gjord på Quorn Färs. Det här receptet passar perfekt för en grillkväll.
Portioner 4
25
mins
Easy
Glutenfri
Ingredienser
1 paket Quorn Färs (300 g)
100 g kokta linser
0,5 dl vatten
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
Salt
Peppar
Ev 2 msk BBQ-sås
1 msk smör/olja till stekning
Salsa med chia:
400 g krossade tomater
1 msk honung
Saften av 1 lime
1-2 msk sambal oelek
3 msk chiafrön
Salt
Peppar
Tillbehör:
50 g grönkål
4 glutenfria hamburgerbröd
Romansallad, bruten i bitar
Tomat, skivad
Lök skivad
Tillagning
Mixa allt utom Quorn Färs till slät smet. Låt svälla 5-10 minuter.
Tillsätt Quorn Färs och blanda ordentligt. Forma 4 st burgare med hjälp av stansring. Stek burgarna smör eller olja på medelvärme, cirka 4 minuter/sida.
Salsa: Häll av tomaterna i kaffefilter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
Stek grönkål krispig i smör eller olja på medelvärme. Salta och peppra.