Recept
Vegetarisk Lasagne
Quorns vegetariska lasagne är god, nyttig och lättlagad. Ett krämigt och värmande recept med Quornfärs, grönsaker och såklart vit sås.
Portioner 6
25 min
Lite krävande
563 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 4–6 portioner
- 16 st lasagneplattor (ej färska)
- 300 gram Quorn Färs (tinad)
- 2 morötter (finrivna)
- 100 gram rotselleri (finriven)
- 400 gram krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 2 msk honung
- 2 msk tomatpuré
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk oregano
- 1 1/2 tsk salt
- 100 gram smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 7 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm muskotnöt, nymalen
- 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
- 250 gram mozzarella
- några kvistar färsk salvia eller rosmarin
- 1 dl parmesan (finriven)
Tillagning
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Quornfärsåsen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke och rör om ordentligt.
- Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 7–10 minuter på låg värme under omrörning och smaka av med salt och kryddor.
- Smörj en ugnssäker form med smör. Varva quornfärssås, béchamelsås, och lasagneplattor. Börja och avsluta med béchamelsås, toppa med mozzarella i stora bitar och soltorkade tomater.
- Gratinera i ugnen 40–45 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.
- Servera med parmesanosten och en god sallad.