Loading
Recept

Vegetarisk Lasagne med Zucchini

Bjud in de italienska smakerna till ditt kök med den här hälsosamma varianten på en riktig klassiker. Vårt recept på lakto-ovo vegetarisk lasagne har rikliga lager av pasta, krämig vit sås och en härlig stuvning på Quorn Färs. Tillsammans förvandlas de till en helt oemotståndlig rätt! Många söker ett riktigt bra vegetariskt lasagne-recept, speciellt glutenfri vegetarisk lasagne. Quorns vegetariska lasagne har en perfekt balans av smaker, med mozzarella, zucchini och morötter som binder samman rätten. Detta är dessutom ett klimatsmart alternativ för dig som tänker på miljön. Quorns lasagne är rik på protein och innehåller dessutom ingen soja.

Portioner 6

25 min

Lite krävande

563 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 4–6 portioner
  • 16 st lasagneplattor (ej färska)
Quorn Färs
  • 300 gram Quorn Färs (tinad)
  • 2 morötter (finrivna)
  • 100 gram rotselleri (finriven)
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt
Béchamelsås:
  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt, nymalen
Topping:
  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
  • 250 gram mozzarella
  • några kvistar färsk salvia eller rosmarin
Till servering:
  • 1 dl parmesan (finriven)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Quornfärsåsen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke och rör om ordentligt.
  3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 7–10 minuter på låg värme under omrörning och smaka av med salt och kryddor.
  4. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva quornfärssås, béchamelsås, och lasagneplattor. Börja och avsluta med béchamelsås, toppa med mozzarella i stora bitar och soltorkade tomater.
  5. Gratinera i ugnen 40–45 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.
  6. Servera med parmesanosten och en god sallad.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (70)

Anonym

5 out of 5 stars

Super god!

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme