Recept
Vegansk fisk med stekta grönsaker & hummus
En snabblagad och god vegansk rätt. Stekta grönsaker och krämig morotshummus framhäver smakerna på Quorn Sprödbakade Filéer. Medan du fräser grönsakerna och rör ihop hummusen tillagas filéerna enkelt i ugn.
Portioner 2
35 min
Enkelt
0,41kg
CO2e/portion
Veganskt
Gjorda med Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style
Ingen soja
Låg halt av mättat fett
Lågt innehåll av mättat fett
Ingredienser
- 200g Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style
- 2 kokta morötter
- 50 g svartkål
- 2 knipplökar
- 1 röd paprika
- Olivolja, att steka i
- Salt
- Peppar
- 1 kruka färsk timjan
- 2 kokta morötter
- 1 dl kikärtor
- ½ dl olivolja
- 2 msk tahini
- Spiskummin
- 1 citron, saften
- Salt
Tillagning
- Tillaga de sprödbakade filéerna enligt anvisning på förpackningen.
- Morotshummus: Mixa morötter, kikärtor, olivolja och tahini i en matberedare. Smaka av med lite spiskummin, saften från en citron och salt.
- Skär paprikan i strimlor. Dela knipplöken på längden. Fräs paprikan, knipplöken och svartkålen ett par minuter i stekpanna.
- Lägg upp de sprödbakade filéerna, paprika, knipplök, svartkål, morötter, en klick växtbaserad turkisk yoghurt och morotshummus på en tallrik. Toppa med lite salt, peppar och färsk timjan.