Recept

Quorn Helgspecial med het korianderpesto

Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.

20 min

Gjorda med Quorn Helgspecial

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 400 g Quorn Helgspecial
  • Korianderpesto:
  • 1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1 chilipeppar, urkärnad och hackad
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 ägg
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • Färska örter
  • Levainbröd, rostat

Tillagning

  1. Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.
  2. Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
  3. Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (24)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme