Recept
Quorn Helgspecial med het korianderpesto
Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.
20 min
Gjorda med Quorn Helgspecial
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 400 g Quorn Helgspecial
- Korianderpesto:
- 1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
- 1 kruka färsk koriander
- 3 msk färsk riven ingefära
- 1 chilipeppar, urkärnad och hackad
- 1 lime, skal och saft
- 1 ägg
- 1 msk majsstärkelse
- Salt
- Peppar
- Till servering:
- Färska örter
- Levainbröd, rostat
Tillagning
- Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.
- Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
- Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.