Loading
Recept

Henriettas vegetariska yakiniku med Quorn Färs

En smakexplosion av soja, chili, ingefära och vitlök som matchas perfekt med vår ovo-vegetariska Quorn Färs. Toppa med stekt ägg, strö över lite koriander och sesamfrön och servera tillsammans med en skål varmt ris.

Portioner 4

30 min

En utmaning

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 4 msk sesamolja
  • 1 chili
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • 1 bunt salladslök
  • Rostad lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sojasås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus soja
  • Tillbehör:
  • Ris
  • Färsk koriander
  • Stekt ägg
  • Sesamfrön

Tillagning

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojasås: Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka tills sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.
  3. Stek färsen i mycket sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Hacka chili, ingefära och vitlök och fräs i sesamolja. Häll i färsen och blanda. Häll i pressad lime, hackad salladslök och rostad lök.
  5. Häll över sojasåsen men spara lite till serveringen. Låt allt steka samman ett par minuter.
  6. Stek ägg med lite salt och peppar.
  7. Servera yakinikun med ris, sojasås, stekt ägg och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (36)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme