Recept
Henriettas vegetariska yakiniku med Quorn Färs
En smakexplosion av soja, chili, ingefära och vitlök som matchas perfekt med vår ovo-vegetariska Quorn Färs. Toppa med stekt ägg, strö över lite koriander och sesamfrön och servera tillsammans med en skål varmt ris.
Portioner 4
30 min
En utmaning
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 4 msk sesamolja
- 1 chili
- 3 cm färsk ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 1 lime
- 1 bunt salladslök
- Rostad lök
- Salt
- Vitpeppar
- Sojasås:
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 dl ljus soja
- Tillbehör:
- Ris
- Färsk koriander
- Stekt ägg
- Sesamfrön
Tillagning
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojasås: Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka tills sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.
- Stek färsen i mycket sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Hacka chili, ingefära och vitlök och fräs i sesamolja. Häll i färsen och blanda. Häll i pressad lime, hackad salladslök och rostad lök.
- Häll över sojasåsen men spara lite till serveringen. Låt allt steka samman ett par minuter.
- Stek ägg med lite salt och peppar.
- Servera yakinikun med ris, sojasås, stekt ägg och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Acid
Jag tyckte det ett bra recept. Hade lite bråttom och hällde i all sås bara. Sen så tyckte jag smaken blev god