Skip to main content

Vegetarisk Lasagne med Zucchini

Lakto-ovo Vegetarisk lasagne med zucchini

Bjud in de italienska smakerna till ditt kök med den här hälsosamma varianten på en riktig klassiker. Vårt recept på lakto-ovo vegetarisk lasagne har rikliga lager av pasta, krämig vit sås och en härlig stuvning på Quorn Färs. Tillsammans förvandlas de till en helt oemotståndlig rätt! Många söker ett riktigt bra vegetariskt lasagne-recept, speciellt glutenfri vegetarisk lasagne. Quorns vegetariska lasagne har en perfekt balans av smaker, med mozzarella, zucchini och morötter som binder samman rätten. Detta är dessutom ett klimatsmart alternativ för dig som tänker på miljön. Quorns lasagne är rik på protein och innehåller dessutom ingen soja.

Portioner 4

60 mins

Lite krävande

385 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

  • Ingredienser för lasagnesåsen:
  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 selleristjälkar, fintärnade
  • 3 msk röd pesto
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl varmvatten
  • 400 g tomatpassata
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 stora squasher, skivade
  • Ingredienser för täcket:
  • 250 g ricottaost
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 1/4 tsk muskot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 6 körsbärstomater, delade
  • 30 g vegetarisk parmesanost, riven

Tillagning

  1. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken försiktigt i 4–5 minuter tills den börjar bli mjuk. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och selleri och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Rör i röd pesto, grönsaksbuljong och tomatpassata. Låt koka upp och sjud försiktigt under lock i 10 minuter. Rör därefter i Quorn-färsen. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock. Rör i basilika och oregano. Krydda och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla squashskivorna 1–2 minuter på varje sida.
  4. Blanda ricotta, crème fraiche, muskot, salt, peppar och hälften av osten i en skål.
  5. Lägg ett lager grillad squash i en ugnsfast form. Täck med Quorn-färsblandningen och täck med ytterligare ett lager grillad squash. Ös över ricottaröran. Garnera med körsbärstomater, svartpeppar och resten av osten.
  6. Gratinera i ugn föruppvärmd till 200 °C (nivå 6 för gasspisar) i 20 minuter.

Courgette & Quorn Vegetarian Mince Lasagne Recipe

Find out how to make a delicious Courgette and Quorn Mince Lasagne, using our easy recipe to enjoy meat free alternatives with Quorn. Get inspired by our many quick and easy meat-free recipes here: https://www.quorn.co.uk/recipes. Watch Now

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(31)

3 out of 5 stars

Sara

4 out of 5 stars

Det står i inledningen att mozzarella, Zuchini och morötter binder samman rätten. Men det är inga morötter med i receptet :P. Annars en väldigt god och lätt rätt att laga

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.