Vegetarisk kyckling curry - recept
Vår ovo-vegetariska, brasilianska kokoscurry med Quorn Bitar bjuder på härliga exotiska smaker och krämig crème fraiche. Den perfekta vegetariska måltiden.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
333 kcal
(Per 100g)
Veganskt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 gram Quorn Bitar
- 3 st Schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st äpple (finskuren i bitar)
- 2 tsk råsocker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk curry
- 1 tsk salt
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 purjolök, finstrimlad
- 2 dl gröna, frysta sojabönor
Tillagning
- Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken.
- Fräs i en stekpanna i smör, tillsammans med curry, Quorn och äpple.
- Stek ett par minuter och tillsätt sedan råsocker och karamellisera alkt gyllenbrunt. Tillsätt crème fraiche och vinäger.
- Smaka av med salt och peppar. Vänd ner hackad koriander, purjolök och sojabönor vid servering.
Servera med ris.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(78)
3 out of 5 stars
Sofia
4 out of 5 stars
Det är en väldigt mild rätt som inte sticker ut, en stabil 3:a men den är bra som bas och med tanke på att den är otroligt snabblagad så förtjänar den en vardagsunderlättande stjärna till!
Malin
5 out of 5 stars
Super good curry! Lätt att göra och perfekt till matlådor!