Vegetariska auberginelindade Quornfiléer - recept

Prova det här lakto-ovo vegetariska receptet på auberginelindade Quorn Filéer i en fyllig tomat- och balsamvinägersås med mozzarella och rostade pinjenötter.

Portioner 4

30 mins

A Little Effort

275 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 224 gram Quorn Filéer
  • 50 gram pinjenötter
  • 2 st auberginer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • ½ tsk kummin, malen
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 80 gram mozzarella

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200º C.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
  3. Skär auberginerna på längden i centimetertjocka skivor, grilla ett par minuter på varje sida i het grillpanna.
  4. Fräs löken i olivoljan, tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater och balsamvinäger. Låt såsen koka ett par minuter, tillsätt salt och svartpeppar samt de rostade pinjenötterna. Håll tomatsåsen varm.
  5. Skär mozzarellan i 8 skivor.
  6. Dela varje filé horisontellt.
  7. Lägg en skiva mozzarella på varje bottenhalva. Lägg på de övre halvorna och linda runt aubergineskivorna.
  8. Värm filéerna i ugnen i ca 10 minuter. Häll över tomatsåsen och servera med exempelvis ångade sockerärtor.