Vegetarisk pad thai med Quorn

Testa vårt ovo-vegetariska pad thai-recept och använd Quorn Bitar för att skapa din alldeles egna utsökta pad thai. Detta recept är snabbt, enkelt och gott. Det passar perfekt både till vardag och helg.

Portioner 4

20 mins

Easy

356 kcal
(Per 100g)

4g fett

23 g proteinet
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • Ett paket risnudlar
  • 3 msk olja
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2-3 röda chilis, finhackade
  • 4 msk ljus sojasås
  • Saften från en lime
  • 2 ägg, vispade

Topping:

  • 4 msk färsk koriander, grovhackad
  • 4 vårlökar, hackade
  • 75g torrostade jordnötter, grovhackade

Tillagning

  1. Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta olja i en djup panna och stek bitarna i 3-4 minuter. Häll i rödlöken och stek ytterligare 3 minuter. Tillsätt vitlök och chili och stek 1-2 minuter.
  3. Häll i sojasås och limesaft. Rör om ordentligt. Tillsätt risnudlarna och blanda.
  4. Häll över de vispade äggen lite i taget och vänta nån minut tills de börjar stelna. Rör sedan om snabbt tills äggen har stelnat helt och hållet. Tillsätt hälften av koriandern, vårlöken och jordnötterna och rör om ordentligt.
  5. Toppa med resten av koriandern, vårlöken och jordnötterna och servera.