Vegetarisk Lasagne

Quorns vegetariska lasagne är god, nyttig och enkel att tillaga. Ett krämigt och värmande recept med Quorn vegetarisk färs, grönsaker och såklart vit sås. Vår utsökta vegetariska lasagne är perfekt för en familjemåltid!

Portioner 6

25 mins

A Little Effort

563 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 4–6 portioner
  • 16 st lasagneplattor (ej färska)

Quorn Färs

  • 300 gram Quorn Färs (tinad)
  • 2 morötter (finrivna)
  • 100 gram rotselleri (finriven)
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt

Béchamelsås:

  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt, nymalen

Topping:

  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
  • 250 gram mozzarella
  • några kvistar färsk salvia eller rosmarin

Till servering:

  • 1 dl parmesan (finriven)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Quornfärsåsen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke och rör om ordentligt.
  3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 7–10 minuter på låg värme under omrörning och smaka av med salt och kryddor.
  4. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva quornfärssås, béchamelsås, och lasagneplattor. Börja och avsluta med béchamelsås, toppa med mozzarella i stora bitar och soltorkade tomater.
  5. Gratinera i ugnen 40–45 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.
  6. Servera med parmesanosten och en god sallad.