Vegetarisk grön gulaschsoppa - recept

Det här är en rik och fyllig vegetarisk gulasch med Quorn Färs. En riktigt mustig och värmande rätt med härliga kryddor! Servera med grön paprika, yoghurt och bröd.

Portioner 4

15 mins

Easy

285 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1,5 msk kummin
  • 2-3 dl vatten
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1 grön paprika
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika på medelvärme.
  2. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  3. Lägg i Quorn Färs och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan. Servera gärna med turkisk yoghurt och färskt bröd.