Vegetarisk Färssås

Njut av en härlig ovo-vegetarisk spaghetti bolognese gjord på Quorn Färs ikväll. Smaksätt med lite vegetarisk parmesanost för ett extra smaklyft.

Portioner 4

10 mins

Easy

371 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater, basilikakryddade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning

Till servering

  • 250 g okokt spagetti
  • Vegetarisk Parmesan
  • Färska örter

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning.
  2. Skala lök, vitlök och morötter och riv dem fint.
  3. Värm olja i stekpanna. Stek färsen, morötter, lök och vitlök på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt småputtra cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt pasta, parmesan och färska örter.