När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Recept på veganmat - vegannuggets med kål & dipp

serves
Portioner 2
cooking time
20 minuter
serves
kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1/2 paket Quorn Vegan Nuggets
  • 1 msk vegetabilisk olja
  •  
  • Rostade grönsaker:
  • 1/2 rödkålshuvud, skuret i bitar
  • 1/2 vitkålshuvud, skuret i bitar
  • 1/3 spetskålhuvud, skuret i bitar
  • 1 näve grönkål, skuren i små bitar
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1/2 blomkålshuvud, delat i stora buketter
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • Havssalt och svartpeppar
  •  
  • Rostad tomatsalsa:
  • 5 medelstora tomater
  • 1/2 rödlök, skalad och delad i fyra delar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • En nypa salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk chiliflingor
  •  
  • Hummus:
  • 250 g konserverade kikärter
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 4 msk kallt vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 ml sesampasta
  • En nypa sumak
  •  
  • Guacamole:
  • 1 mogen avokado
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1/2 stor tomat, urkärnad och tärnad
  • En nypa salt
  • 1/2 grön chili, finhackad
  • En liten knippa färsk koriander, finhackad
  • Lite pressad lime

Tillagning

  1. Värm ugnen till 280 °C.
  2. Lägg kål, grönkål och vitlök på en bakplåt och blanda med den vegetabiliska oljan. Täck noga med aluminiumfolie och låt stå i ugnen i 25 minuter. Blanchera under tiden blomkålen i kokande vatten i 5–10 minuter. Häll av vattnet.
  3. Tag försiktigt av folien från grönsakerna när 25 minuter har gått, tillsätt blomkål och blanda väl så att alla grönsakerna tar åt sig av oljan. Strö över chiliflingor, salt och svartpeppar och låt stå i ugnen i ytterligare 20 minuter tills allt är gyllenbrunt och knaprigt.
  4. Förbered under tiden dippen. Så här gör du den rostade tomatsalsan. Lägg tomater, lök och vitlök på en plåt, häll på olja, blanda väl och låt stå i ugnen på 180 °C i 15 minuter. Låt svalna en stund och ta sedan bort skalet på tomaterna och lägg i en matberedare tillsammans med lök och vitlök. Mixa tills de är grovt hackade. Rör i salt, svartpeppar och chiliflingor. Så här gör du hummus. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt har en jämn konsistens. Toppa med en nypa sumak. Så här gör du guacamole. Mosa avokado i en skål med en gaffel. Blanda i vitlök, tomat, salt, grön chili, koriander och limesaft.
  5. Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisningarna på förpackningen och lägg upp dem på en tallrik tillsammans med de rostade grönsakerna och dippen.
trycket recept
recept som du kanske gillar