När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Recept på veganmat - Veganschnitzel med Rösti

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 4 Quorn Vegan Schnitzel
  • Rösti:
  • 2 rödbetor, grovt rivna
  • 2 palsternackor, grovt rivna
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 liten rödlök, grovt riven och urkramad
  • 2 medium potatis, skalade och rivna
  • 2 msk (30 ml) olivolja
  •  
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 100 g sparris
  • 300 g körsbärstomater
  • 4 msk (60 ml) olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  •  
  • Sås:
  • 4 msk (60 ml) sojayoghurt eller vegansk yoghurt
  • 1 tsk (5 ml) pepparrot
  •  
  • Till servering:
  • 1 gul rödbeta, tunt skivad, till servering
  • ruccolablad, till servering

Tillagning

Lägg alla ingredienser till röstin i en skål och blanda väl. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Dela röstiblandningen i fyra portionsbitar och stek dem i den heta olivoljan i 2–3 minuter på vardera sidan.

Lägg sparris och körsbärstomater på en bakplåt, ringla över hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar och låt stå under grillen i 4 minuter.

Blanda sojayoghurt eller vegansk yoghurt med pepparrot.

Hetta upp resten av olivoljan och stek Quorn Vegan Schnitzel på båda sidor tills de är gyllenbruna.

 

Servering

Lägg en rösti på varje tallrik, toppa med sparris, en Quorn Vegan Schnitzel och en klick pepparrotblandning och servera med de rostade körsbärstomaterna, rödbetsskivorna och ruccolan.

trycket recept
recept som du kanske gillar