När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk tacopaj

serves
Portioner 8
cooking time
15 - 35 minuter
serves
420 kalorier * Per portion

Lakto-ovo-vegetarisk version av en älskad klassiker - och perfekt till matlåda!

Ingredienser

  • 600g Quorn Färs
  • 1 påse tacokryddmix (cirka 30 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g körsbärstomater
  • 1½ dl riven ost
  • Olja till stekning
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk vatten

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda smör, mjöl och salt i matberedare. Tillsätt vatten och låt gå ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

3. Värm olja i stekpanna. Fräs färsen tillsammans med tacokryddmix på medelvärme tills den fått färg.

4. Vispa ihop ägg och mjölk. Fyll pajskalet med färs och häll över äggblandningen. Strö över ost och lägg på körsbärstomater. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg.

5. Servera med guacamole och nachochips.

Skriv ut
recept som du kanske gillar