När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk Färssås

serves
Portioner 4
cooking time
10 minuter
serves
371 kalorier * Per portion

Snabb och enkel lakto-ovo-vegetarisk variant på spagetti och köttfärssås. Tillsätt grova bitar av morötter om du föredrar en mer ”chunky” konsistens.

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater, basilikakryddade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 250 g okokt spaghetti
  • Parmesan
  • Färska örter

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisning.

2. Skala lök, vitlök och morötter och riv dem fint.

3. Värm olja i stekpannan. Stek färsen, morötter, lök och vitlök på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt småputtra cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med nykokt pasta, parmesan och färska örter. 

Skriv ut
recept som du kanske gillar