När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn Fajita i pitabröd med vitlökssås, avokado, tomat & sallad

serves
Portioner 4
cooking time
10 - 15 minuter
serves
kalorier * Per portion

Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tipsar om supergod Quorn fajita i pitabröd. http://catarinakonig.ellematovin.se

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finstrimlad
  • 1 röd paprika, finstrimlad
  • 1 gul paprika, finstrimlad
  • 2 msk smör
  • 1 påse färdigblandad fajita krydda
  • 2 dl crème fraiche 15 %
  • 1/2 vitlök, pressad
  • 8 st pitabröd
  • 2 tomater, tunt skivade
  • 2 avokados, skivade
  • Mix sallad

Tillagning

1. Ta fram Quorn Bitarna ur frysen.

2. Rör ihop vitlökssåsen, crème fraîche och en halv pressad vitlök. Ev lite salt.

3. Skala och strimla löken fint. Bryn lite lätt på medelhög värme i olivolja tills löken mjuknar.

4. Strimla paprikorna under tiden. Tillsätt sedan paprikastrimlorna och låt fräsa samman försiktigt. (Inte brännas, håll koll på värmen)

5. Ta fram ytterligare en stekpanna, hetta upp och lägg i en rejäl klick smör. Stek Quorn Bitarna på medelhög värme i cirka 10 min. Salta & peppra.

6. Häll över de stekta Quorn Bitarna i stekpannan tillsammans med lök & paprikan. Häll över fajita-kryddblandningen och cirka 2-3 msk vatten. Låt puttra samman.

7. Sätt ugnen på 170 grader.

8. Skiva upp tomat, avokado och skölj salladen.

9. Pensla pitabrödens ovansida med vatten och värm i ugnen tills ytan blir lite rostad, cirka 5-7 min.

10. Ta ut bröden och skär en öppning i bröden. Fyll pitabröden med quorn-fajitaröran, sallad, tomat, avokado & vitlökssås!

Skriv ut
recept som du kanske gillar