Tacolasagne med Quorn Färs och krämig guacamole

Prova vår goda twist på en klassiker, en ovo-vegetarisk måltid som ingen kommer att glömma. Lager av smarrig tacokryddad Quorn Färs gör den här rätten oemotståndlig, särskilt med en generös klick guacamole som tillbehör!

Portioner 4

50 mins

undefined

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 6 tortillabröd
  • 2 gula paprikor
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 150 g riven ost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 dl tacosås
  • smör att steka i
  • Tacokrydda:
  • 3 msk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk spiskummin
  • 1,5 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • Guacamole:
  • 2 stycken avokados
  • 1 chili
  • 1 tomat
  • 2 tsk färskpressad limesaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • Hackad koriander efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

  1. Guacamole: Mosa avokado, blanda ner resterande ingredienser och rör om.
  2. Tacokrydda: Rör ihop samtliga ingredienser och ställ åt sidan.
  3. Tacolasagne: Skär paprika, champinjoner och lök i mindre bitar och bryn i en klick smör tillsammans med färsen.
  4. Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka några minuter.
  5. Varva tortillabröd, färsblandning och riven ost i en lasagneform. Grädda i ugn på 200 grader cirka 20 minuter. 
  6. Servera tacolasagnen tillsammans med hemgjord guacamole.