Svinnsmarta och snabba tacowraps

En vegetarisk wrap som är en riktig vardagsräddare - en enkel ovo-vegetarisk rätt som du slänger ihop på en kvart. Komplettera med det du redan har hemma och ta vara på dina rester så blir det ännu snällare mot planeten.

Portioner 4

15 mins

Easy

450 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk kanel
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödkålsblandning:
  • ¼ rödkålshuvud
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk ljus japansk soja
  • Chilimayo:
  • 2 dl vegetarisk majonnäs
  • 2-3 msk chilisås
  • Tillbehör:
  • Vetetortillas
  • Era favoritgrönsaker
  • Rester och röror från gårdagen

Tillagning

  1. Rödkålsblandning: Strimla rödkålen och lägg i bunke. Blanda ihop med äppelcidervinäger, soja och en nypa salt.
  2. Stek färsen försiktigt i rapsolja på medelhög värme tillsammans med paprikapulver, spiskummin och kanel. Smaka av med salt och peppar.
  3. Chilimayo: Blanda ihop majonnäs och chilisås. Det går utmärkt att använda en starkare sås också.
  4. Servera färsen med tortillabröd, rödkålsblandning, chilimayo och era favoritgrönsaker. Ställ gärna fram röror eller andra rester du har i kylen och som passar i en wrap.