Quorn Enkel Vegetarisk Lasagne

Underbar lakto-ovo-vegetarisk lasagne med Quorn Färs. Smakrik och mustig! TIPS! Har du mer rotsaker hemma? Gör av med det som behöver ätas upp så adderar du härlig smak och minimerar matsvinn på en och samma gång.

Portioner 4

75 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 100 g riven ost
  • 1 paket torkade lasagneplattor
  • Salt
  • Peppar

Vit sås:

  • 3 dl vegansk fraîche
  • 3 msk vegansk grädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och riv på den grova sidan av rivjärnet.
  3. Häll olivolja i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
  4. Stek lök, vitlök och morot tills löken är glansig. Tillsätt sedan tomatpuré och Quorn Färs.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
  6. Vit sås: Häll vegansk fraîche i en skål och tillsätt vegansk grädde. Salta och peppra. Rör ihop till en rinnig konsistens.
  7. Ta fram en ugnssäker form med höga kanter. Lägg ett lager tomatsås i botten på formen och varva sedan lasagneplattor, färssås och den vita såsen. Salta och peppra mellan lagren om du vill.
  8. Avsluta med ett lager vit sås och toppa med riven ost.
  9. Grädda i ugnen i 50 minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila i ungefär 10 minuter. Servera gärna med en grönsallad.