När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Stekta Quornbullar med rostad sötpotatis - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

Välsmakande Quornbullar med matiga tillbehör och kryddig sås.

Ingredienser

  • 300 gram 1 pkt Quornbullar
  • 600 gram sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Salsa
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2–1 färsk röd chili
  • 1 litet knippe koriander
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt

Tillagning

  1. Rostad sötpotatis: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba sötpotatisen noga. Skär den i klyftor och lägg den i en ugnsform. Häll över olivolja, salt och peppar och blanda noga.
  3. Rosta i ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills potatisen är mjuk och har fin färg.
  4. Salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt.
  5. Finhacka vitlöken, chilipepparn och koriandern.
  6. Blanda tomater, vitlök, chili, koriander, olivolja, honung och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili om du önskar starkare smak.
  7. Stek Quornbullarna i stekpanna på medelvärme i rapsolja i cirka 5–7 minuter.
  8. Servera Quornbullarna med sötpotatisen och salsan.
trycket recept
recept som du kanske gillar