När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Spansk Quorngratäng - recept

serves
Portioner 10
serves
538 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • Gratäng
  • 1.5 kg Potatis 
  • 1 kg Grönsaker Robust med svartrot 
  • 500 gram Lök gul 
  • 1.2 l Grönsaksbuljong ätf 
  • 1 dl Rapsolja 
  • 20 gram Maizena
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Quorn topping
  • 1000 gram Quorn strimlor 494
  • 500 gram Champinjoner
  • 200 gram Riven lagrad ost
  • 200 gram Krutonger
  • 20 gram Smör
  • 2 cl Rapsolja 
  • Salt
  • Peppar
  • 25 gram Dill
  • 25 gram Persilja blad

Tillagning

Gratäng:

  1. Skiva potatis och lök tunt, lägg i bleck. Häll över de robusta grönsakerna, pudra med maizena och vänd runt ordentligt. Salta och peppra. Häll över grönsaksbuljong och olivolja så att det nästan täcker. Gräddas i ugn 200°C ca 35-45 minuter.

Quorn topping:

  1. Dela champinjonerna grovt, stek i lika delar smör och olja. När svampen fått fin färg läggs strimlorna i stekes med ett par minuter. Vänd runt alltsamman med riven ost, krutonger, dill & strimlad persilja.

Tips: Använd dagsgammalt vitt/mörkt bröd. När smöret är gyllenbrunt lägg i brödet. Stek tills fin färg och krispighet har uppnåtts. Smaka av med salt och peppar, låt sedan krutongerna rinna av i sil.

trycket recept
recept som du kanske gillar