När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Spaghetti Bolognese - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

En klassisk bolognese i vegetarisk variant. Serveras med nykokt spaghetti och riven parmesan.

Ingredienser

  • 300 gram Quorn™ Färs
  • Såsen
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 3 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 morot (riven)
  • 100 gram rotselleri (riven)
  • 1 burk (400 gram) konserverade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färska örter (hackade)
  • Nymalen svartpeppar
  • Parmesanost, nyriven
  • 200 gram pasta

Tillagning

  1. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt gul lök, vitlök, morötter och rotselleri och fräs försiktigt i några minuter.
  2. Tillsätt tomaterna, vatten, honung och salt och låt grytan sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
  3. Tillsätt Quorn Färs och sjud i ytterligare 15 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet.
  5. Servera med nyriven parmesan, ruccola och ringla över lite olivolja.
trycket recept
recept som du kanske gillar