När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Snabblagad Tikka Masala - recept

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
265 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 300 g Quorn-bitar med kycklingsmak
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, riven
  • 1 stor röd paprika, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 msk Tikka Masala-kryddpasta
  • 400 g tomatpassata
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl kokande vatten
  • Stort knippe färsk koriander, finhackad
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Koka upp tomatpassatan tillsammans med buljongen och låt koka i 8–10 minuter. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.
  2. Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter. Rör i lök, Quorn-bitar, vitlök och Tikka-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.
  3. Tillsätt till tomatpassatan och grönsaksbuljongen och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör i koriander och yoghurt.

Servera med naan-bröd eller basmatiris.


trycket recept
recept som du kanske gillar