När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk gryta med Quornkorv - recept

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
342 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1 paket Quorn-korvar (tinade om du använder frusna korvar), brynta och skurna i tre på diagonalen
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket fintärnad (använd matberedare för att få mycket små bitar)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g bruna champinjoner, skivade
  • 200 g blandade frusna paprikor, skivade      
  • 1 1/2 msk rökt paprikapulver
  • 400 g passata med lök och vitlök
  • 1,5 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 grönsaksbuljongtärning)
  • 400 g avrunna bönor av valfritt slag – limabönor, cannellinibönor, black eye-bönor
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • Lätt crème fraiche att servera till (valfritt)

Tillagning

1. Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök och stek på medelhög till hög värme i 4 minuter tills den är mjuk.

2. Tillsätt vitlök, svamp och paprika och tillaga i ytterligare 3 minuter.  Rör i paprikapulvret och tillaga i 1 minut.

3. Rör i passata och grönsaksbuljong. 

4. Rör i bönor, svamp och Quorn-korvbitarna. Sjud försiktigt i 6 minuter.  Krydda och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5. Garnera med hackad persilja och servera med lätt crème fraiche.

 


trycket recept
recept som du kanske gillar