När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Shepherds pie - recept

serves
Portioner 10
serves
374 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 800 gram Quorn, Färs
  • 1.5 kg Potatis 
  • 400 gram Palsternackspuré
  • 2.5 dl Mjölk 
  • 45 gram Smör
  • 2 st Ägg 
  • 35 gram Persilja
  • 3 st Vitlöksklyftor 
  • 600 gram Ärter och tärnade morötter
  • 2 st Lök gul 
  • 15 gram Timjan
  • 450 gram Krossade tomater
  • 45 gram Tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Socker

Tillagning

  1. Skala och skiva potatisen i grova skivor och koka den mjuk. Värm mjölk, smör och palsternackspuré. Pressa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka löken och fräs tillsammans med quornfärs och timjan. Häll på krossade tomater, tomatpuré och ärt/morotsblandningen. Låt sjuda några minuter och smaksätt sen med salt, peppar och lite socker.
  3. Lägg färsblandningen i botten på en smord ugnsform/bleck. Spritsa alternativt lägg över moset.
  4. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 20-25 min. För en gyllenbrun yta så öka temperaturen de sista minuterna.

Tips: Smula lite getost över moset innan ugnen.

trycket recept
recept som du kanske gillar