När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn med ingefärs/tomatsås - recept

serves
Portioner 10
serves
398 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 870 gram Quorn Filéer
  • Tomatsås
  • 50 gram Lök gul
  • 15 gram Rapsolja
  • 400 gram Tomater, krossade

Tillagning

  1. Börja med spetten. Blanda olja, BBQ-sås, salt och peppar, och låt spetten marineras i 30 minuter. Spetten grillas med fördel i grillpanna alternativt tillagas i ca 4 minuter, 250°C i ugnen.
  2. Tomatsås
  3. Riv ingefäran och fräs den i olja tillsammans med lök och vitlök. Häll på tomater och tomatpuré, koka i 30 min. Smaka av med salt, socker och peppar.
  4. Grekisk bulgurpytt
  5. Värm enligt anvisning på förpackning.
  6. Servera förslagsvis med broccolibuketter.

Tips: För lite mer hetta i såsen så addera färsk hackad chili. Servera gärna rätten med grillad lime till.

trycket recept
recept som du kanske gillar