Quornfiléer med krispig örtpanering

Ett enkelt recept som med sin krispiga topping av färska örter, parmesan och strimlat citronskal gör Quornfiléerna till en smakrik maträtt. Servera med olika grönsaker eller grönsallad så får du en riktigt god och näringsriktig måltid.

Portioner 2

12 mins

Easy

230 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 4 Quorn Filéer, kylda (om de är frusna, låt dem tina under natten i kylskåp eller i mikrovågsugn)
  • 3 skivor ciabattabröd (50 g)
  • 1/4 av en liten lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 8 g blandade färska örter, som persilja, basilika och rosmarin
  • 8 g riven parmesanost (vegetarisk)
  • Strimlat skal av 1/4 citron
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 vispat ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.
  2. Lägg brödet i en matberedare och hacka till grova brödsmulor. Lägg dem sedan i en skål.
  3. Lägg lök, vitlök och färska örter i en matberedare och blanda snabbt. Rör sedan ned brödsmulorna tillsammans med ost, citronskal och svartpeppar.
  4. Häll det vispade ägget i en skål och örtpaneringen på en tallrik. Doppa en Quornfilé i ägget och vänd därefter i örtpaneringen. Placera filén på ett lätt smort bakplåtspapper. Gör samma sak med resten av filéerna och låt dem stå mitt i ugnen i 12 minuter tills de är gyllenbruna.

Serveringstips: Prova att servera tillsammans med stekt svamp eller grönsallad.