När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quornfilé med currysås & ris - recept

serves
Portioner 10
serves
1 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1,15 gram Quorn, filé
  • Sås
  • 150 gram Lök gul, hackad 
  • 3 cl Rapsolja 
  • 10 gram Curry 
  • 10 gram Maizenamjöl 
  • 5 cl Grönsaksbuljong konc 
  • 8 dl Mjölk 
  • 2 dl Vispgrädde 
  • Salt
  • Peppar
  • 800 gram Ris okokt 
  • 1 kg Ärter 

Tillagning

  1. Värm quornfiléerna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken i oljan tills den är mjuk. Tillsätt sedan currypulvret och låt steka med i ca 1 min.
  3. Pudra över mjöl och rör runt för att slippa klumpar.
  4. Häll på mjölken, grädden och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka ett par minuter.
  5. Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris och gröna ärter.

Tips: Addera grönsaker och en örtolja i riset för en trevligare presentation.

trycket recept
recept som du kanske gillar