Recept på vegetarisk gulasch med Quorn

Kolla in vårt härliga recept på en mustig ovo-vegetarisk gulasch. En familjefavorit som passar perfekt med en klick créme fraiche på toppen. Smaklig måltid!

Portioner 2

85 mins

undefined

383 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 200 g Quorn Bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk kumminfrön
  • 200 g potatis, skalad och tärnad
  • 300 g tomater, skivade
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
  • 150 ml grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 g persiljestjälkar och persiljeblad till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Ta fram en mellanstor ugnsgryta och sätt den på spisen på medelhög värme. Tillsätt ½ msk olivolja och därefter lök och paprika, stek i 8–10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vitlök, paprikapulver och kumminfrön och fräs i ytterligare en minut tills det börjar dofta.
  3. Tillsätt potatis, tomater och mjöl i grytan och därefter Worcestershire- eller sojasås, tomatpuré och persiljestjälkar. Låt koka upp och sätt in grytan i ugnen med locket på i 45 minuter.
  4. Stek bitarna i resterande halva matskeden olja i en panna under 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut gulaschgrytan ur ugnen, tillsätt Quorn bitarna och sätt grytan tillbaka in i ugnen, utan lock, i ytterligare 15 minuter. Garnera med persiljeblad och servera.