När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn Tacos och Chipotlemajs

serves
Portioner 4
cooking time
20 minuter
serves
kalorier * Per portion

Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tipsar om supergoda Quorn tacos. http://catarinakonig.ellematovin.se

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 1 påse tacokrydda eller egen hemgjord blandning
  • 1/2-1 dl vatten
  • 3 avokado, urkärnade
  • 5-6 cocktailtomater, hackade
  • 1/2 pressad liten vitlök
  • 3-4 droppar limejuice
  • salt
  • 1 burk majs (à 140g)
  • 1 tsk chipotlepasta
  • Mjuka tortillabröd eller salladsblad
  • Nachos
  • Gräddfil
  • Rödlök
  • Riven ost
  • tacosalsa
  • jordnötter
  • koriander

Tillagning

1. Förbered alla tillbehör.

2. Mosa avokado grovt och vänd i hackade cocktailtomater, pressad vitlök, några droppar limejuice och salt. Smaka av och ställ svalt. (Droppa lite limejuice över så blir inte avokadon brun.)

3. Fräs Quorn Färs i en rejäl klick smör tills den tinat helt och är mjuk. Häll på tacokrydda och rör ihop. Tillsätt vatten så att färsen blir krämig.

4.  Fräs majs i en panna med smör och chipotlepasta och salta lätt.

5. Servera med salladsblad, mjuka tortillas, nachos och tillbehör.

Skriv ut
recept som du kanske gillar