Quorn misosoppa

Testa en värmande och matig misosoppa med ovo-vegetarisk Quorn Färs. Den här varianten på den japanska soppan har uppdaterats med svenska klimatsmarta råvaror för en ännu grönare rätt. TIPS! Har du kokt potatis över? Perfekt tillfälle att laga den här soppan – du sparar tid då potatisen redan är kokt och du tar tillvara på resterna för minimalt med matsvinn!

Portioner 4

40 mins

Easy

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • Rapsolja till stekning
  • Salt

Buljong:

  • 300 g champinjoner
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 msk misopasta
  • 65 g spenat
  • 4 potatisar
  • 1 knippe salladslök

Tillagning

  1. Koka potatisen och stek den sedan gyllene i olja. Krydda med salt.
  2. Stek färsen på hög värme i rapsolja och krydda med salt.
  3. Hacka ingefära och vitlök smått. Skiva svampen grovt.
  4. Stek ingefära och vitlök i rapsolja och tillsätt svampen.
  5. Stek tills svampen har fått lite färg och häll sedan på grönsaksbuljong. Låt koka ihop i 10 min.
  6. Stäng av värmen till buljongen, tillsätt misopasta och rör runt.
  7. Häll upp buljongen i skålar, toppa med färsen, potatis, spenat och hackad salladslök.