När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quornfiléer med quinoa & dukkaj - recept

serves
Portioner 4
cooking time
25 minuter
serves
317 kalorier * Per portion

Prova våra filéer med dukkah och quinoa – en rätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 1 paket Quorn™ Filéer 
  • 3 tsk dukkah 
  • 1 msk olivolja 
  • 300 g quinoa 
  • 6 dl vatten 
  • 1 matsked pinjenötter, rostade 
  • 2 salladslökar, finhackade 
  • 1 stort knippe persilja, finhackad 
  • 1 litet knippe mynta, finhackad 
  • 1 dl apelsinjuice 
  • 2 matskedar tranbär, hackade

Tillagning

1. Häll quinoan och vattnet i en kastrull, koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.

2. Strö dukkah över filéerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna i 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd filéerna ofta.

3. Rör ihop quinoan, pinjenötterna, salladslöken, persiljan, myntan, apelsinjuicen och tranbären i en skål.

4. Servera filéerna på en bädd av quinoasallad.

trycket recept
recept som du kanske gillar