När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn med grönkålssallad - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 312 g Quorn Filéer
  • Grönkålssallad med edamamebönor
  • 300 g grönkålsblad 
  • 2 dl edamamebönor(utan skal)
  • 10 cm skalad gurka
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • Saften av 2 lime
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • salt
  • Pico de gallo 
  • 1 sats
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • Saft och skal av 2 limefrukter
  • salt & svartpeppar 

Tillagning

Grilla eller stek Quorn Filéerna enligt anvisningarna på förpackningen.

Grönkålssallad med edamamebönor: Ta bort stammarna från kålen och skölj och hacka bladen. Blanda ner edamamebönor. Skiva gurkan tunt och vänd ner den med.  Blanda ihop oljorna, soja, limesaft, ingefära och sambal till en dressing. Slå den över salladen och blanda väl. Smaka eventuellt av med mer salt.

Pico de gallo: Skala rödlök och vitlök. Halvera chilifrukten och ta ur kärnor och kärnhus.

Finhacka tomater, koriander, rödlök och vitlök riktigt fint. Tillsätt rivet limeskal och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

trycket recept
recept som du kanske gillar