Quorn chili i tortillaskålar

En snabblagad vegetarisk chili sin carne som blir en härlig upplevelse för familj och vänner. Servera tillbehören i skålar så att alla kan välja sina egna tillbehör och göra måltiden till en fest. Krydda efter smak.

Portioner 4

30 mins

A Little Effort

334 kcal
(Per 100g)

15g fett

22 g fiber
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1/2–1 tsk chilipulver
  • 1/2–1 tsk malen spiskummin
  • 1/2–1 tsk kanel
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk hackad koriander, plus lite extra till garnering
  • 6 msk grekisk yoghurt
  • 2 vårlökar
  • 1/2 gurka
  • 4–6 stora tortillawraps
  • 1/4 isbergssallad
  • 8 körsbärstomater, delade i fyra delar
  • 100 g cheddarost, riven

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 º. Värm olja i en stekpanna med lock. Stek lök och vitlök i 2 minuter, tillsätt chilipulver, spiskummin och kanel och låt fräsa någon minut. Rör ner Quorn Färs och fördela kryddorna väl. Stek i 1 minut.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater, bönor, tomatpuré, ketchup och oregano. Krydda efter smak med salt och färskmalen svartpeppar och rör ner koriander. Täck med lock och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Förbered garneringen genom att blanda samman yoghurt, vårlök och gurka. Låt stå i kylskåp till serveringen.
  4. För att forma tortillaskålar, använd 12 cm stora kakformar eller glas och skär ut cirklar ur dina tortillas. Gör så många cirklar som möjligt och klä en djup muffinsplåt med minst 6 hål. Sätt in den i ugnen i 12–14 minuter tills skålarna är gyllenbruna och spröda.
  5. Servering: Sätt chilin och de varma tortillaskålarna på bordet och duka upp med yoghurt, sallad, tomater och riven ost i separata serveringsskålar. Ta lite Quorn Chili med en sked och lägg i tortillaskålarna - låt alla välja sina egna tillbehör.

Tips: För att göra större tacoskålar och undvika svinn, lägg ett bakplåtspapper i en förvärmd ugn (170 º) på en lätt smord flatbottnad metallskål som är 10–12 cm i diameter och 10 cm. Täck över med en hel tortilla och grädda i 6–8 minuter tills den är spröd. Lyft försiktigt av den från skålen. Ställ åt sidan tills det är dags att äta.