När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn Burgare på Surdegsbröd - recept

serves
Portioner 4
serves
387 kalorier * Per portion

Serveras med karamelliserad lök, Västerbottenost och lingonchutney.

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 1 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 120 g Västerbottenost (skuren i 4 tjocka skivor)
  • Romansallad
  • Karamelliserad lök
  • 2 gula lökar (skalade)
  • 3 msk socker
  • 2 msk smör
  • Lingonchutney
  • 200 g färska/frysta lingon (tinade)
  • 3 msk socker
  • 1 röd chilipeppar (finhackad)
  • ½ tsk salt

Tillagning

Lingonchutney: Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt småputtra under omrörning ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.
Skär löken i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene. Tillsätt sockret och låt det smälta.
Stek eller grilla Quorn Burgarna på medelvärme i olja, ca 3 min/sida. Lägg på osten när du vänder sida så den får smälta på burgarna.
Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.
trycket recept
recept som du kanske gillar