När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk (lakto ovo) hamburgare med guacamole & salsa - recept

serves
Portioner 4
cooking time
10 minuter
serves
559 kalorier * Per portion

Ytterligare ett av våra recept på burgare som är smakrikare och innehåller mindre mättat fett än köttalternativet. Servera med guacamole och salsa och du får burgare som hela familjen kommer att älska.

Ingredienser

  • Till Burgaren
  • 4 Quorn
  • Burgare
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g sallad, t.ex. isbergssallad
  • 1 avokado, skivad
  • Sås
  • 200 g tomater, urgröpta och fint tärnade
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 liten röd chilifrukt, urgröpt och finhackad
  • 1 msk koriander, hackad
  • Saften från en halv lime
  • Salt och peppar
  • Guacamole
  • 1 liten röd chilifrukt, urgröpt
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tomat
  • 1/2 rödlök
  • Saften från en halv lime
  • 2 mogna avokador, skalade

Tillagning

1. Gör guacamolen genom att lägga alla ingredienser utom avokadorna i en matberedare och mixa dem till en puré. Tillsätt avokadorna och mixa tills blandningen får önskad konsistens. Lägg över guacamolen i en serveringsskål.

2. Gör salsan genom att röra ihop alla ingredienser väl. Krydda och smaka av.

3. Pensla Quorn™ Burgarna med lite olja och stek dem på en grill eller i en stekpanna i 8-10 minuter (enligt anvisningarna på paketet). Vänd ofta.

4. Lägg salladen på underdelen av brödet, burgaren ovanpå och sedan avokado och salsa högst upp.

5. Servera burgarna varma tillsammans med guacamolen.

trycket recept
recept som du kanske gillar